Menu
Winkelwagen

Zetadvies thee

Zwarte thee:

Voor alle thee geldt dat u begint met het koken van vers koud (bron) water. Per kopje is 2 g thee voldoende. De losse thee kunt u in een thee-ei, thee-bol of thee-filterdoen. Ook is het mogelijk om de thee los in de pot te doen, gebruik wel een theezeefje om de losse thee eruit te halen. Zwarte thee is optimaal na circa 4 minuten trekken. Afhankelijk van de gewenste sterkte kunt u de thee ook korter of langer laten trekken. Roer na het trekken de thee goed door en indien gewenst kan zwarte thee gedronken worden met melk, honing of een schijfje citroen.

Groene thee:

Voor alle thee geldt dat u begint met het koken van vers koud (bron) water. Per kopje is 2 g thee voldoende. De losse thee kunt u in een thee-ei, thee-bol of theefilter doen. Ook is het mogelijk om de thee los in de pot te doen, gebruik wel een theezeefje om de losse thee eruit te halen. Laat het gekookte water even afkoelen tot 75 graden om te voorkomen dat groene thee bitter wordt. Groene thee is optimaal na 3 tot 4 minuten trekken. Afhankelijk van de gewenste sterkte kunt u de thee ook korter of langer laten trekken. Roer na het trekken de thee goed door.

Witte thee:

Voor witte thee geldt hetzelfde zetadvies als voor groene thee. Per kopje is 2 g thee voldoende. De losse thee kunt u in een thee-ei, thee-bol of theefilter doen. Ook is het mogelijk om de thee los in de pot te doen, gebruik wel een theezeefje om de losse thee eruit te halen. Laat het gekookte water even afkoelen tot 75 graden om te voorkomen dat witte thee bitter wordt. Witte thee is optimaal na 5 tot 6 minuten trekken. Afhankelijk van de gewenste sterkte kunt u de thee ook korter of langer laten trekken. Roer na het trekken de thee goed door.

Rooibosthee:

Voor rooibosthee geldt hetzelfde zetadvies als voor zwarte thee. Breng koud (bron) water aan de kook. Per kopje is 2 g thee voldoende. De losse thee kunt u in een thee-ei, thee-bol of theefilter doen. Ook is het mogelijk om de thee los in de pot te doen, gebruik wel een theezeefje om de losse thee eruit te halen. Rooibosthee is optimaal na circa 3 minuten trekken. Afhankelijk van de gewenste sterkte kunt u de thee ook korter of langer laten trekken. Roer na het trekken de thee goed door.

Hoeveelheid thee per maatlepel:

  • 1 theelepel is 1,5 tot 2 g
  • 1 dessertlepel is 2,5 tot 3 g
  • 1 eetlepel is ongeveer 5 g

Thee wordt overgoten met kokend water:

  • Een theekopje komt overeen met 150 ml water.
  • Een theepot komt overeen met een L water.