- Levertijd: 1 - 3 werkdagen
- Product code: 20125
Beerenburgerkruiden is een kruidenmengsel volgens recept van Jacob Hooy.
Gebruik:
Wordt onder andere gebruikt als ingrediënt voor kruiden likeuren.
Doe de kruiden in een fles met een inhoud van 2 L. Voeg daarbij 1,5 L brandenwijn of jenever (bij voorkeur 38% alcohol). Brandenwijn geeft een betere smaak.
Dit mengsel 2 tot 3 weken laten trekken (macereren). Elke dag een keer rustig schudden. Langer laten trekken heeft geen zin en zorgt alleen maar voor een vervelende smaak en de onttrekking van te veel looistof van de kruiden.
Het geheel moet niet verwarmd worden. Daarna filteren door bijvoorbeeld een katoenen lap. Rustig gieten zodat de kruiden in de fles achter blijven. Dan is de Beerenburger kruidenbitter klaar.
Bewaaradvies:
Droog, koel, donker, afgesloten en buiten bereik van kinderen bewaren.
Leverancier:
Jacob Hooy & Co BV
Postbus 70
1906 ZH Limmen
Ingrediënten | |
Alsemkruid | |
Brandnetel | |
Eikenbast | |
Esblad | |
Gentiaan Wortel | |
Gezegende Distel | |
Jeneverbes | |
Kalmoeswortel | |
Laurierblad | |
Oranjeschil Bitter | |
Sandelhout | |
Wilgenblad |