Verwarmende, opbeurende en heerlijk kruidige Indiase chai is erg populair in het Westen. In dit recept hebben wij de traditionele zwarte thee vervangen door rooibos. Dit geeft een lekkere cafeïnevrije drank boordevol antioxidanten en aroma’s. De thee stimuleert niet alleen de spijsvertering, maar is ook heerlijk en verwarmend.  


Dit heb je nodig (voor 2 mokken):

  • Vijzel

Zo maak je het:


  • Breek de kaneelstokje en vijzel de kardemom, peperkorrels en kruidnagel. Hak de gedroogde gember fijn.
  • Doe alle kruiden, specerijen en het water in een pan.
  • Breng het geheel tot net onder de kook, zet het vuur laag en laat het water zachtjes borrelen.
  • Dek de pan goed af en laat de thee 10 minuten zachtjes koken.
  • Zet het vuur uit, laat de chai 5 minuten trekken en zeef hem boven de mokken.
  • Voeg een scheut warme (plantaardige) melk toe. 
  • Voor een traditionelere versie kun je er 1 dl warme (plantaardige) melk en 1 tl honing aan toevoegen.


Geniet ervan!