Vandaag delen we een lekker recept voor kaastengels met maanzaad. Je maakt deze heerlijke snack in een handomdraai en de verrukkelijke geur van vers gebakken kaasstengels verrijkt je keuken. Hoe simpel kan het zijn? Met wat bladerdeeg, kaas en maanzaad zet je binnen no time een knapperig hapje op tafel. Kaasstengels doen het altijd goed als dipper in je soep, maar ook perfect voor bij de borrel. 


Dit heb je nodig:

  • 6 plakes roomboter-bladerdeeg
  • 1 ei
  • Boekweitmeel
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 2 el maanzaad blauw
  • Bakpapier
  • Ovenbakplaat

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en trek de folie eraf. Bestrooi vervolgens het werkblad licht met boekweitmeel en leg het bladerdeeg erop.
  • Maak twee rijen van drie plakjes bladerdeeg en druk ze goed vast op de naad. Bestrijk de bovenkant van de twee bladerdeegstroken met een geklopt ei en bestrooi de geraspte kaas en maanzaad erover. 
  • Leg de bladerdeegstroken op elkaar en druk aan. Snijd het bladerdeeg over de lengte in 5 stroken en snijd nog een keer doormidden. Je hebt nu in totaal 10 bladerdeegstroken.
  • Leg de stroken bladerdeeg op de bakplaat of draai de bladerdeeg stroken rond tot kaasstengels en leg ze dan op de ovenbakplaat. Schuif de kaasstengels in het midden van de oven.
  • Bak de kaasstengels ongeveer 20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Leg ze daarna op een rooster zodat de kaasstengels kunnen afkoelen. 
  • Als de kaasstengels volledig zijn afgekoeld kun je ze bewaren in een diepvrieszak of luchtdichte trommel zodat ze vers blijven. 

Geniet ervan!