Kaneel is een heerlijke en veelzijdige specerij. Vooral in baksels is het een enorme smaakmaker. Wij konden dan ook bijna niet wachten om kaneelbroodjes te bakken. Wij maakten een glutenvrije variant die ook nog eens eenvoudig te maken is. Deze kaneelbroodjes wil je echt proberen! Ga jij voor naturel of met een heerlijke topping van yoghurt, kokosbloesemsuiker en ahornsiroop?

Dit heb je nodig:

Voor 4 kaneelbroodjes.

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Oven

    Zo ga je te werk:

    • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
    • Meng de amandelmelk, appelmoes en 1,5 eetlepel ahornsiroop.
    • Voeg de havermeel toe en kneed goed met je handen. Daarna kun je de eiwitpoeder en bakpoeder toevoegen en kneed weer goed tot een bol deeg. 
    • Mocht het deeg te dik zijn, dan kan je wat amandelmelk toevoegen. 
    • Rol het deeg uit tot een rechthoek. 
    • Verdeel 1 eetlepel ahornsiroop over het deeg. Meng vervolgens de kokosbloesemsuiker, kaneel en de vanillepoeder, verdeel dit ook over het deeg.
    • Rol de korte kanten van het deeg straks naar elkaar toe, snijd daarna de rol in vieren. 
    • Vervolgens duw je de rolletjes een beetje plat zodat je een broodje krijgt. 
    • Bak de broodjes ongeveer 15 minuten in de oven.  
    • Top de broodjes optioneel af met wat kokosbloesemsuiker, yoghurt en ahornsiroop. 

    Geniet ervan!