Dit recept heeft het allemaal! Veel groente, makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. Wij hebben voor dit gerecht de pastabladen vervangen door courgette. Hierdoor bevat de lasagne een stuk minder koolhydraten. Courgette is samen met tomatensaus en mozzarella een heerlijke smaakcombinatie. Met deze courgette lasagne maak je van een traditionele pastamaaltijd een mooi groentegerecht.


Dit heb je nodig:

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g kastanje champigons
  • 300 g rundergehakt
  • 350 g pasta di pomodoro tomatensaus
  • 1 ei
  • 1 tl zeezout
  • 1tl zwarte peper
  • 1tl laos
  • 1 tl curcuma
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl oregano
  • 2 bolletjes mozzarella
  • Olijfolie om in te bakken
  • Ovenschaal

Zo ga je te werk:


  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Schaaf de courgette in dunne lange plakken met een kaasschaaf. 
  • Snijd de ui en knoflook, paprika en champignons in kleine stukjes. Fruit eerst de ui en knoflook aan in wat olijfolie en bak vervolgens de paprika en champignons mee. 
  • Rul het gehakt en voeg daarna toe aan de groente. 
  • Voeg te tomatensaus, het ei, zout en de specerijen toe en roer alles in 5 minuten goed door elkaar.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg de eerste laag courgetteplakken in de schaal. 
  • Maak laagjes van achtereenvolgens een paar courgetteplakken en de saus. Leg er daarna wat mozzarella plakjes overheen. 
  • Laat de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar worden in de oven. 


Eet smakelijk!