Het is weer tijd voor herfstige baksels en voor aankomend seizoen beginnen we met het recept voor een lekkere kruidige perencake! De combinatie van peren en speculaaskruiden zorgen voor een heerlijke herfstige smaak en daardoor is het een perfecte cake voor het begin van het herfstseizoen. De cake is makkelijk te maken; erg handig als je visite krijgt, maar weinig tijd hebt om in de keuken te staan.

Dit heb je nodig:

  • Bakpapier
  • Cakevorm
  • Staafmixer
  • Beslagkom

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de dadels in een maatbeker en purer deze met de staafmixer en 2 eetlepels (gefilterd) water tot puree.
  • Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd 1 peer in blokjes en de andere peer in plakjes. 
  • Smelt de kokosolie in een pannetje tot het vloeibaar wordt.
  • Doe de eieren in de beslagkom en mix 1 minuut met een mixer.
  • Voeg daarna het amandelmeel en de amandelmelk toe en mix 1 minuut. Voeg vervolgens de blokjes peer, speculaaskruiden, bakpoeder, dadenpuree, kokosolie en zout toe. Spatel het beslag  goed door elkaar.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Leg de plakjes peer voorzichtig in het beslag. 
  • Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. 
  • Prik met een satéprikker of metalen pennetje in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is cake gaar. 
  • Laat de cake afkoelen voordat je hem uit het blik haalt. 

Geniet ervan!