Tzatziki wie kent en lust het niet? Dit traditionele bijgerecht is één van de meest favorieten in Griekenland. Met dit eenvoudige recept maak je een zelfgemaakte tzatziki in een handomdraai. Deze gezonde dip is een heerlijk verfrissend sausje van Griekse yoghurt, komkommer en tzatziki kruiden. Met het juiste dipmateriaal wordt het smullen! Denk aan vers stokbrood of groenten als wortel en paprika, maar ook lekker bij bijvoorbeeld vlees of aardappeltjes.


Dit heb je nodig:

  • Rasp
  • vergiet
  • Schaaltje

Zo maak je het:

  • Was de komkommer en droog deze af. Zet het vergiet in de schaal (zorg dat dit past) en rasp de komkommer boven het vergiet. Wanneer je de komkommer hebt geraspt, druk je met de bolle kant van een lepel op de geraspte komkommer om het vocht eruit te drukken. 
  • Doe de komkommer in een schaaltje en voeg hier de yoghurt aan toe. Pers hier de teentje knoflook bij uit en voeg vervolgens de tzatziki kruiden toe. Roer alles goed door elkaar. 
  • Breng op smaak met peper en zout. Schenk nog wat olijfolie door de tzatziki. 
  • Laat de tzatziki een paar uurtjes in de koelkast staan, zodat de smaken kunnen intrekken. 

Geniet ervan!