Een hartverwarmende kom verse tomatensoep: wie mag je er niet voor wakker maken? Niet voor niets is tomatensoep één van de populairste soepen. Zelfgemaakt en vers is altijd het lekkerst en daarom delen wij met liefde ons basisrecept voor tomatensoep, gemaakt met verse tomaten, ui en knoflook. Het leuke aan dit recept is dat je kunt variëren met welk ingrediënt dan ook. Denk aan bijvoorbeeld gehaktballetjes met soepkruiden of gewoon alleen met groenten. Simpel, snel klaar en ontzettend lekker!

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 1,5 kilo tomaten
  • 1,5 el tomatenpuree
  • 1,5 tl gedroogde tijm
  • 7 dl groente- of kruiden bouillon
  • 2,5 el soepkruiden
  • 150 g rundergehakt
  • 1 tl gehaktkruiden
  • Pan
  • Staafmixer

Zo ga je te werk:

    • Snipper de ui en fruit deze met wat olijfolie in de pan, voeg er vervolgens 1 uitgeperst teentje knoflook aan toe.
    • Snijd de tomaten in stukjes en voeg samen met de tomatenpuree toe en bestrooi met gedroogde tijm.
    • Schep het geheel drie minuten om.
    • Schenk daarna de groente bouillon in de pan.
    • Breng het geheel aan de kook en laat met het deksel schuin op de pan 20 tot 25 munten zachtjes koken.
    • Draai ondertussen kleine gehaktballetjes met gehaktkruiden en bak ze rondom bruin in ongeveer 3 tot 4 minuten. 
    • Neem de pan van het fornuis en pureer de soep met een staafmixer.
    • Schenk de soep door een zeef in een schone pan.
    • Voeg de gehaktballetjes en soepkruiden toe aan de tomatensoep en warm de soep nog ongeveer 5 minuten.
    • Garneer de soep eventueel nog met verse peterselie, basilicumblaadjes, croutons of geraspte kaas.  


    Eet smakelijk!