Een echte Hollandse klassieker, die niet mag ontbreken op onze website, is een basisrecept voor hutspot! Wij voegen er nog wat hutspotkruiden van Jacob Hooy aan toe voor een heerlijke finishing touch. Ons Hollandse hutspotrecept is een perfecte doordeweekse maaltijd voor het hele gezin. Je maakt dit gerecht in een handomdraai en het is ook nog eens gezond. 


Dit heb je nodig:
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 600 g winterpeen
  • 400 g witte uien
  • 2 klonten roomboter
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • Hutspotkruiden naar smaak
  • Zout
  • Spekjes, stoofvlees, rookworst of waar je zelf trek in hebt

Zo ga je te werk:

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken.
  • Schrap de winterpeen en snijd deze in grove plakken van ongeveer een centimeter.
  • Maak de ui schoon en snijd deze in ringen.
  • Doe de aardappelen in een ruime pan met een flink snufje zout en leg hierop de wortels en uien. 
  • Vul de pan met net zoveel water totdat alles net onder staat en breng aan de kook.
  • Kook ongeveer twintig minuten en giet de pan af als de aardappelen en de winterpeen gaar zijn.
  • Stamp met een pureestamper tot hutspot en roer er een flinke klont roomboter en een scheutje (plantaardige) melk door. 
  • Breng de hutspot op smaak met de hutspotkruiden van Jacob Hooy.
  • Serveer de hutspot met jus en vlees naar keuze. 


Eet smakelijk!