Nieuws

Persbericht: Afvalcoach Jasper Alblas lanceert ‘Stop Diabetes’ campagne

Op 1 oktober 2017 vervalt in de Europese Unie het productiequotum voor isoglucose.
Dit is een vorm van suiker die ook wel glucose-fructosestroop of high fructose corn
syrup (HFCS) wordt genoemd. Afvalcoach Jasper Alblas luidt de noodklok over het
vervallen van dit productiequotum omdat het serieuze gevaren oplevert voor
de volksgezondheidgezondheid, zoals een verhoogd risico op diabetes type 2.

Lees gehele artikel →

Waar denk jij aan bij yoga?

Aan jezelf vrijwillig in een knoop wurmen?
Aan op je hoofd staan of onder het toeziend oog van een blije Boeddha op een matje liggen?
Wierook aan, zacht muziekje erbij? Dat klopt. Maar er is meer. Veel meer.
En daar ga ik de komende tijd over bloggen. Te beginnen met vandaag.

Lees gehele artikel →

Wat moet je eten en drinken om een betere hardloper te worden? 
+ smoothie recept!

Nieuw jaar, nieuwe kans om te shinen! En om NOG beter te worden in de dingen die je graag doet.

Ik, Nora, ren graag. Hardlopen dus. En natuurlijk wil ik graag beter worden!

Ik train natuurlijk genoeg, met een trainer (kijk hier maar), maar ik dacht: zou ik ook qua voeding iets kunnen verbeteren? Lees gehele artikel →

Hoogtepunten uit het voedingsnieuws 2016

In 2016 hebben we veel geleerd over wat nu echt voedzaam is en welke producten je beter kunt laten liggen in het schap. Maar op het moment dat je net denkt te begrijpen hoe het zit, lijkt de berichtgeving weer te veranderen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij zetten de belangrijkste en meest opmerkelijke voedingsnieuwtjes voor je op een rij.

Lees gehele artikel →

Snel afvallen in 2017

Heb je het al gehoord? 2017 gaat jouw jaar van gezondheid worden! Althans dat hoop ik. De lijst met voordelen van een gezond lichaam is namelijk eindeloos lang. Ik ben hier absoluut niet om je te vertellen dat je dit niet mag eten en dat je dat niet mag eten. Maar een beetje bewust bezig zijn met je gezondheid kan geen kwaad. 

 

Lees gehele artikel →

Geen witte Kerst? Geen probleem.

Ook dit jaar geen nulpunt of lager, dus een witte kerst zit er vast niet in. Je kunt er natuurlijk wel op hopen, maar hoop schept verwachting en als die niet uitkomt, word je daar niet vrolijk van. Kerstblues heet dat. Gelukkig heb ik er een prima oplossing voor.

Lees gehele artikel →

Het belang van goede voedingsstoffen

Gezondheid is het allerbelangrijkste voor een lang en gelukkig leven. Meestal let je er niet zo op, totdat je ziek wordt, dan pas merk je hoe belangrijk je gezondheid is.
Neem 5 minuten van je tijd en lees dit artikel aandachtig, in dit artikel leer je namelijk precies wat je nodig hebt om voor altijd een goede gezondheid te hebben.

Lees gehele artikel →

10 redenen om juist te gaan hardlopen in de herfst!

Blehhhh: regen, wind, kou…. Ik snap het TOTAAL als je zegt dat je in de herfst niet echt zin hebt om naar buiten te gaan voor een workout.
Als ik thuis kom van m’n werk, heb ik ook zin om op de bank te ploffen met een dekentje over me heen. En zéker als het buiten regent, dan moet ik mezelf flink toespreken om toch m’n hardloopschoenen aan te doen en te gaan rennen. Binnen is het zo lekker warm en knus….

Lees gehele artikel →

Welke noten zijn gezond?

Wist jij dat noten goed zijn voor de gezondheid? Ze bevatten veel vitamines en mineralen zoals ijzer, zink, magnesium en calcium. Noten bestaan voor maar liefst 80 tot 90 procent uit onverzadigde vetten, welke het cholesterolgehalte doen verlagen en daarmee de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Hieronder maak je kennis met noten die van goede invloed zijn op de gezondheid!

Lees gehele artikel →

5 gewoonten van mensen die blijvend afgevallen zijn

Je begint met een dieet en verliest gewicht. Als je blij en tevreden bent met hoe je eruit ziet, begin je weer te eten zoals je altijd deed. De kilo’s vliegen eraan en al snel ben je weer even zwaar als eerst. Of zwaarder... Klinkt dit je bekend in je oren?

Lees gehele artikel →
1 2 3 8 Volgende »