6 redenen om iedere dag kombucha te drinken

Kombucha staat bekend als gezondheidselixer en is zo’n 2000 jaar geleden ontwikkeld in het Verre Oosten. Het is gefermenteerde thee die naast probiotica nog tal van andere gezonde stoffen bevat. Dit zijn zes redenen om dagelijks een glas kombucha te drinken:

 1. Stimuleert je spijsvertering
  Kombucha bevat probiotica, enzymen en zuren die allemaal een gezonde spijsvertering ondersteunen. Probiotica zijn gezonde darmbacteriën die schadelijke bacteriën in de darmen tegengaan en zo helpen bij het voorkomen van candida en andere darmklachten. De drank zou zelfs lekkende darm syndroom kunnen bestrijden. Ook de antioxidanten in kombucha helpen de darmen gezond te houden.

 2. Bevordert afvallen
  Doordat kombucha rijk is aan polyfenolen en azijnzuur kan deze drank helpen bij gewichtsverlies. Er is nog meer onderzoek nodig om deze werking te bevestigen, maar kan in ieder geval geen kwaad om iedere dag kombucha te drinken als je wilt afvallen.

 3. Geeft energie
  Kombucha is rijk aan ijzer, die de toevoer van zuurstof naar je cellen bevordert, waardoor je je energiek voelt. Ook de B-vitamines in kombucha geven je energie, net als het beetje cafeïne dat kombucha bevat. Zo is de drank een gezonde energie drank voor iedereen die wel wat energie kan gebruiken en wat variatie wilt in zijn drinkpatroon naast water, thee en koffie.

 4. Vermindert gewrichtspijn
  Kombucha bevat glucosamiden, die het collageen in ons lichaam beschermen. Hierdoor krijgen we niet alleen minder rimpels. Ook hebben mensen met artritis minder last van gewrichtspijn als ze regelmatig kombucha drinken. Het beschermt namelijk ook het collageen tussen de gewrichten.
 5. Verbetert de weerstand
  De krachtige antioxidanten in kombucha zijn verantwoordelijk voor de weerstandsversterkende werking van de drank. Ook de aanwezigheid van vitamine C ondersteunt ons immuunsysteem, zodat we minder snel ziek worden als we kombucha drinken.
 6. Werkt ontgiftend
  De antioxidanten in kombucha werken ontgiftend en dat goed nieuws voor onze gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat de drank de gezondheid van de lever ondersteunt en zo leverproblemen kan voorkomen.

Ook dit werkt bevorderend als je gewicht wilt verliezen en een lichaam wilt dat optimaal werkt. De drank past perfect binnen een koolhydraatarm dieet. Je kunt het kopen bij de gezondheidswinkel of zelf maken van een kombucha zwam. Drink het liefst elke dag een glaasje kombucha voor een optimale gezondheid!

www.jasperalblas.nl


Laat een bericht achter