Deze croissantkrans met zalm en ei is perfect te serveren bij het Paasontbijt. Maar je kunt deze feestelijke croissantkrans natuurlijk ook bij een andere speciale gelegenheid op tafel zetten. Het fijne van dit recept is, dat je naar hartelust kan variëren met de ingrediënten. En daar houden we van! Vervang de zalm voor bacon, of hou het vega en voeg er tomaatjes aan toe. 

Dit heb je nodig:

  • 6 plakken croissantdeeg
  • 6 eieren + 1 om te bestrijken
  • 100 g gerookte zalm
  • 30 g zachte geitenkaas
  • scheutje amandelmelk
  • verse bieslook naar smaak
  • verse peterselie naar smaak
  • 2 el maanzaad
  • snufje peper en zout
  • roomboter
  • bakplaat
  • bakpapier

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Rol de croissantdeeg uit en halveer ieder plakje in de lengte.
  • Leg een ontbijtbord op het bakpapier en verdeel de plakjes deeg rondom het bord. Zo zorg je ervoor dat ze iets overlappen. Verwijder vervolgens het bord.
  • Klop 6 eieren los met een scheutje amandelmelk en wat peper en zout en giet in de pan. Hak de verse kruiden fijn en strooi over de eieren.
  • Maak roerei door met een houten spatel het ei naar binnen te duwen. Zodra het gestold is zijn de eieren klaar.
  • Verdeel de eieren over de croissantdeeg.
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes en verdeel dit over het ei.
  • Verkruimel de geitenkaas over het roerei en de zalm.
  • Vouw alle punten naar binnen, zodat er een mooie krans ontstaat.
  • Klop nog één ei los en bestrijk deze over croissantdeeg en garneer vervolgens met wat maanzaadjes.
  • Bak de croissantkrans in 25 tot 30 minuten goudbruin.
  • Serveer meteen.

Eet smakelijk!