De wereld op de palm van je hand? DIY Wereldbol Bath Bomb

Bruisballen zijn bijna niet weg te denken nu het koude weer eraan komt. Ik bedoel, wie houdt er nou niet van een ontspannende badsessie die ook nog eens super fun is dankzij een flink bruisende Bath Bomb? Met deze super easy DIY wereldbol bruisbal heb je letterlijk de wereld op de palm van je hand!

Ze ruiken heerlijk, bruisen bijna je bad uit en zien er tevens geweldig uit! Ook super gaaf om kado te doen. En ook al zien ze er ingewikkeld uit, ze zijn ontzettend makkelijk om te maken en je zult een hoop geld besparen door ze zelf te maken. Benieuwd naar de DIY? Scroll dan snel verder...

Ken je ze ook, de famous Lush bath bombs? Tja..wie niet eigenlijk? Ik weet niet hoe het zit met jou, maar ik word er altijd super enthousiast van en wil het liefst de hele winkel leegkopen. En dat zou ik ook doen...als ze niet zo duur waren! Dus om te kunnen genieten van een lekker geurend en bruisend bath bomb en tegelijkertijd de ruzie met mijn portemonnee "low key" te houden, heb ik mezelf even afgezonderd en flink geëxperimenteerd. En na enige tijd kan ik je zeggen dat ik een goede formule heb gevonden. En ze zien er nog geweldig uit ook!

Wat heb je nodig?

 • 200 g baking soda
 • 100 g citroenzuur
 • 100 g Epsom zout (ook wel bitterzout genoemd)
 • 100 g Maizena                                                                                                            
 • 2 1/2 eetlepels olie (kokosolie, amandelolie, olijfolie)

 • 2 eetlepels essentiële olie
 • Kleurstof in de kleuren blauw en geel      
 • Kom om alles in te mengen
 • Extra kom
 • Garde
 • Ronde mal
 • Sprayfles (optioneel)

Hoe maak je de bruisballen?

 • Meng alle droge ingrediënten samen in je kom en zorg dat alle klonten eruit zijn. Meng nu in een ander kommetje of een sprayfles alle natte ingrediënten BEHALVE de kleurstof samen. Sprayfles is handig omdat het de vloeistof goed verspreid zodat je goedje niet al gaat bruisen. Dat willen we niet. Vandaar ook dat je je vloeistof steeds beetje bij beetje toevoegt aan je droge ingrediënten. Bij ieder scheutje dat je toevoegt ga je snel in de weer met de garde zodat alles snel met elkaar vermengd wordt en er geen reactie ontstaat.
 • Als alles goed met elkaar is vermengd schep je de helft van je mengsel in je andere kom. Voeg nu enkele druppels van de gele kleurstof in de ene kom (en goed mengen) en voeg er ook je etherische olie bij. Nu doe je hetzelfde in de andere kom, enkele druppels van de blauwe kleurstof (ook direct goed mengen) en etherische olie in geur naar keuze toevoegen. Ik heb zelf kaneel en citroen gedaan. De mengsel moet nu aanvoelen als nat zand. Als je een beetje van de mix in je hand samenknijpt moet het z'n vorm behouden. Als het te droog is voeg je nog een paar druppels olie of water toe. Als het te nat is voeg je een klein lepeltje maizena toe. Als je de gewenste kleur en geur hebt is je mix klaar!
 • ls de mix perfect qua structuur, geur en kleur, ga dan je mal vullen. Schep om en om de kleuren blauw en geel in beide helften van je mal en druk goed aan. Vul beide tot het flink boven de rand komt en druk nu beide helften goed samen totdat alle overige mix eruit is gevallen en je mal perfect aansluit. Houdt het even aangedrukt vast. Nu geef je voorzichtig een paar lichte tikjes tegen de ene kant van de mal zodat deze loskomt en haal je die voorzichtig los. Draai heel voorzichtig om en geef de andere kant ook een paar lichte tikjes en haal ook die kant eraf. Nu heb je als het goed is je eigen wereldbol bruisbal vast. Neem even de tijd om je even de King of Queen of the World te voelen en zet de bal hierna weg op een droge plaats om volledig op te laten drogen. Dit duurt ongeveer 24 uur.

Dit was de DIY wereldbol bruisballen. Zoals je ziet is het helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb al een hele batch gemaakt dus ik kan het koude weer trotseren met flink wat warme baden. De bruisballen zijn niet alleen leuk om te zien maar ze verzachten je huid ook. De Epsom zout zorgt ervoor dat je spieren zich ontspannen. Etherische oliën hebben verschillende werkingen op je, dit ligt aan de geur die je kiest. Lavendel is bijvoorbeeld kalmerend en citrus geeft je energie. Ik zou zeggen experimenteer er lekker op los!

Nog een hele gave bath bomb variant kun je vinden op mijn beautyblog www.sarahandbeauty.nl.

Liefs,

Sarah


Laat een bericht achter