Zoals beloofd gaat dit blog over chakra’s. Dat zijn wervelende kruispunten van energie die er voor zorgen dat jouw energie door je lijf stroomt. De zeven belangrijkste liggen langs je ruggenwervel, op één lijn van je stuitje tot je kruin. Precies aanwijzen kunnen we ze niet, niet zoals een hart of een nier. Maar je kunt ze wel ervaren. Probeer het maar:

Trek gemakkelijke kleding aan en ga ergens zitten waar je niet wordt afgeleid. Ook niet door je telefoon… Ben je gehaast? Kom eerst even tot rust met een kop thee of druppel wat anti-stress olie in je lampje.

  1. Ga zitten in kleermakerszit, houd je rug recht. Sluit je ogen en volg met je aandacht je ademhaling. Adem rustig in en uit door je neus, en stuur aan op een diepe ademhaling. Tot je kunt voelen dat je adem helemaal tot onderin je buik komt.
  2. Als dat lukt, ga je over op een visualisatie. Stel je bij het inademen voor dat je adem aan de voorkant van je lichaam naar beneden stroomt. En stel je bij het uitademen voor dat je adem via je rug tot helemaal bovenin je kruin stroomt.
  3. Blijf dit een tijdje zeer geconcentreerd doen en kijk of je iets bijzonders voelt als je adem bij je stuitje, onderbuik, navel, hart, keel, voorhoofd of kruin is. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant van je lijf. Voelt het daar warmer? Voel je iets bewegen, tintelen? Of voel je niet zo veel? Dat kan ook hoor.
  4. Houd de oefening tussen de 5 en 15 minuten vol. Wil je stoppen? Adem een paar keer diep in en uit zonder je op je chakra’s te concentreren. Open je ogen en breng je aandacht weer naar je omgeving.

Wil je meer ervaren? Oefen wat vaker, dan merk je dat het steeds beter gaat. Het helpt ook om goed voor je lijf te zorgen. Dus eet gezond, drink regelmatig een glas water en vergeet je lichaam niet af en toe te reinigen met detox thee. Wat je voelt of juist niet voelt, kun je bijhouden in een dagboek. Zo kun je zien welke vorderingen je maakt.

 

Auteur: Stephanie Prinssen