Ook dit jaar geen nulpunt of lager, dus een witte kerst zit er vast niet in. Je kunt er natuurlijk wel op hopen, maar hoop schept verwachting en als die niet uitkomt, word je daar niet vrolijk van. Kerstblues heet dat. Gelukkig heb ik er een prima oplossing voor.
Zodra het kan, haal ik een flinke kerstboom in huis en maak er een fonkelend pronkstuk van. Vol lichtjes omrand met engelenhaar en tientallen zilverkleurige ballen en kralenslingers van echt glas. Die zijn nog van vroeger, dus aan nostalgie geen gebrek. Om het extra nostalgisch te maken, spuit ik er flink wat nepsneeuw in. Lichtjes aan en twinkelen maar. Zo heb ik een mooi decor voor het schrijven van mijn kerstkaarten. Het liefst die met van die winterse kersttaferelen en zoveel mogelijk glitters en poederige sneeuw erop. 

Al dat zilver en wit, je zou het er bijna koud van krijgen. Daarom zet ik voor ik ga schrijven een flinke pot aromatische thee met een verwarmende smaak. Rumthee bijvoorbeeld of vier seizoenen drank met gember, zoethout en kruidnagel. Wist je dat je van die laatste ook een heerlijke warme melkdrank kunt maken? Hang wat theezakjes in een pannetje met melk en breng het langzaam aan de kook. Supersimpel en troostend lekker.

Mocht dat allemaal niet helpen tegen de kerstblues, dan zet ik gewoon een wondermiddel in. Eén geurzakje Christmasberry onder mijn theepot en het ruikt meteen heerlijk kerstig naar rode bessen en kaneel. Drink je geen thee uit een pot? Geen nood, er is ook een parfumolie voor in een geurbrandertje of op de potpourri. Al druppel ik zelf liever wat olie op een stofzuigerzak. Zo heb ik na het stofzuigen niet alleen een schoon maar ook een lekker geurend huis, en ben ik meteen helemaal klaar voor de Kerst.



Auteur: Stephanie Prinssen