Leuk én gezond: zelf crackers maken! Dit recept is niet moeilijk maar het vergt wel even wat tijd, de crackers moeten ongeveer 45 minuten in de oven. Deze koolhydraatarme lijnzaadcrackers zijn een perfecte vervanging voor brood, dus ideaal als lunch. Heerlijk met zelfgemaakte eiersalade, met zalm of wat je ook maar lekker vindt!

Dit heb je nodig:

  • bakpapier
  • bakplaat

Zo ga je te werk:

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
  • Voeg het water toe en schep alles goed door elkaar. Laat 20 minuten staan.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de zaden met een lepel gelijkmatig over het bakpapier. Je kunt ook een deegroller gebruiken, maar leg dan wel eerst een vel bakpapier over de zaden.
  • Zorg dat de laag niet dikker is dan 3-4 millimeter.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak voor 20 tot 25 minuten.
  • Haal de bakplaat uit de oven en snijd met een pizza snijder de crackers in de juiste formaat.
  • Bak de crackers nu nog 15 tot 20 minuten. Houd in de laatste 10 minuten de crackers in de gaten of ze niet te donker worden.
  • Haal de crackers voorzichtig van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Je kunt de crackers met van alles beleggen.

Geniet ervan!