Met deze tips kies je de juiste kokosolie

Kokosolie staat al een lange tijd bekend als superfood. Het is een multifunctionele olie met voordelen voor het haar, de huid en gezondheid. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar in zowel de supermarkt als bij de drogist. Helaas, niet altijd even gezond. Hoe kies je de juiste kokosolie?

Het verschil tussen goede en slechte kokosolie
. Jammer genoeg zijn ze niet allemaal goed voor je gezondheid en zul je op een aantal dingen moeten letten. Er zijn kokosoliën op de markt die gemaakt zijn van afval kokosnoten. Op deze manier wordt er veel geld bespaard door massale producties. Oude kokosnoten zien er vaak niet meer zo fris uit waardoor het eindproduct zal moeten worden bewerkt om alsnog een witte kleur te krijgen. Gelukkig zijn er manieren om bewerkte en onbewerkte kokosolie te onderscheiden.


Verpakking

Kokosolie in een plastic verpakking wordt altijd in massa geproduceerd en is gemaakt van afval kokosnoten. Kies daarom altijd kokosolie die verpakt zit in een glazen pot. De glazen pot zorgt ervoor dat de olie zijn voedingsstoffen behoudt. Op deze manier kun je ook de inhoud van de verpakking controleren wat ons meteen brengt naar het volgende punt.Controleer de onderkant van de verpakking

Het voordeel van een glazen pot is, is dat je de onderkant kunt bekijken. Is de olie wit en heeft het grijze strepen die eruit zien als kraters? Dan heb je een goede te pakken! Vierge of Extra Vierge?

Vierge kokosolie is een pure versie (onbewerkt) gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot. Dit geeft de olie een kokosgeur en smaak. Deze soort is gezond! Naast vierge kokosolie staat er ook vaak extra Vierge op verpakkingen. Het verschil? Niets, behalve de prijs. Extra vierge heeft niets met kokosolie te maken, maar juist met olijfolie. Het is dus een verkooptruc! De inhoud is hetzelfde als vierge kokosolie. De geur

Pure kokosolie heeft een lichte kokosgeur en smaak. Er bestaan ook ontgeurde kokosoliën maar deze zijn bewerkt. Vaak worden deze oliën ontgeurd met chemische middelen. Mocht je dus niet van kokosgeur en smaak houden dan zou ik voor een alternatief kiezen.


readallaboutit.nl


Laat een bericht achter