Op een koude winterdag is niets zo fijn als een huis gevuld met de geur van stoofschotel. Alleen dat is al puur genieten. Deze rundvlees stoofschotel met kerrie is het maken zeker waard. Met dit recept zet je een heerlijk gerecht op tafel om jezelf lekker bij op te warmen.

Dit heb je nodig:

  • 450 g in blokjes gesneden magere rundvlees
  • 2 el olie
  • 15 g roomboter
  • 1 grote ui
  • 1 in stukjes gesneden wortel
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el speltmeel
  • 1 middelgroot blik tomaten
  • 3-4 dl bouillon
  • zout
  • 4 laurierblaadjes

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Bak het vlees boven een flinke vlam in de olie bruin.
  • Voeg boter toe en sauteer de ui en de wortel tot ze zacht zijn.
  • Doe dit samen met het vlees in een stoofpan.
  • Doe de kerriepoeder en speltmeel in de braadpan en laat dit 2 minuten sudderen.
  • Roer vervolgens de tomaten en de bouillon erdoor.
  • Laat dit onder voortdurend roeren sudderen tot al het vleesnat uit de braadpan opgelost is.
  • Voeg voldoende zout toe en doe het dan samen met de laurierblaadjes in de stoofpan.
  • Dek de pan af en zet hem 90 minuten in de oven.
  • Haal het laurierblaadjes eruit, proef even en voeg voor het opdienen eventueel nog peper en zout toe.

Eet smakelijk!