24 mrt.
Dit recept voor tonicsiroop van Yvette van Boven komt uit de aflevering 'Captain's Dinner' van Koken met Van Boven. Met deze tonicsiroop kun je een heerlijk zelfgemaakte gin-tonic drankje maken. Ga jij het ook eens proberen? Bekijk dan bovenstaand filmpje. Diverse ingrediënten kun je uiteraard in onze webshop vinden.
Dit heb je nodig:
- 1/2 L water
- Takjes verse tijm
- 5 stengels citroengras (in stukjes)
- 1 citroen (sap en geraspte schil)
- 1 sinaasappel (sap en geraspte schil)
- 2-3 el kinabast (naar smaak)
- 1 el pimentkorrels
- 1 el jeneverbessen
- 3 el citroenzuur
- snufje zout
- 500 g suiker, of meer naar smaak
Zo ga je werk:
- Bekijk bovenstaand filmpje.
- Laat alles 20 minuten trekken en zeef de siroop door een schone doek die je in een zeef heeft gelegd.
- Laat de siroop afkoelen en giet hem vervolgens door een trechter in een schone fles.
- Meng de siroop met bruiswater en serveer in een groot glas met blokjes ijs en een schijfje citroen. Schenk er eventueel een scheut gin bij.
Proost!