Dit recept voor tonicsiroop van Yvette van Boven komt uit de aflevering 'Captain's Dinner' van Koken met Van Boven. Met deze tonicsiroop kun je een heerlijk zelfgemaakte gin-tonic drankje maken. Ga jij het ook eens proberen? Bekijk dan bovenstaand filmpje. Diverse ingrediënten kun je uiteraard in onze webshop vinden.

Dit heb je nodig:

  • 1/2 L water
  • Takjes verse tijm
  • 5 stengels citroengras (in stukjes)
  • 1 citroen (sap en geraspte schil)
  • 1 sinaasappel (sap en geraspte schil)
  • 2-3 el kinabast (naar smaak)
  • 1 el pimentkorrels
  • 1 el jeneverbessen
  • 3 el citroenzuur
  • snufje zout
  • 500 g suiker, of meer naar smaak

Zo ga je werk:

  • Bekijk bovenstaand filmpje.
  • Laat alles 20 minuten trekken en zeef de siroop door een schone doek die je in een zeef heeft gelegd.
  • Laat de siroop afkoelen en giet hem vervolgens door een trechter in een schone fles.
  • Meng de siroop met bruiswater en serveer in een groot glas met blokjes ijs en een schijfje citroen. Schenk er eventueel een scheut gin bij.

Proost!