Waar denk jij aan bij yoga?

Aan jezelf vrijwillig in een knoop wurmen? Aan op je hoofd staan of onder het toeziend oog van een blije Boeddha op een matje liggen? Wierook aan, zacht muziekje erbij? Dat klopt. Maar er is meer. Veel meer. En daar ga ik de komende tijd over bloggen. Te beginnen met vandaag.

Zelf ben ik docente Raja Yoga. Bij deze vorm van yoga besteed je veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling, en aan het in balans brengen van lichaam en geest. Op basis van de filosofie van Patañjali leer je hoe je mind werkt, leer je mediteren, krijg je zelfinzicht en leer je hoe je bestaande patronen kunt veranderen. Dat is meer dan rekken, strekken en relaxt op een matje liggen, niet? Al doe je dat natuurlijk ook. Want met die yogahoudingen zorg je namelijk dat jouw energie goed door je lijf stroomt. Je zuivert er je energiekanaaltjes mee.

Natuurlijke schoonheid dus, maar dan van binnenuit. Voor mij is dat net zo gewoon als je lichaam goed verzorgen, met Zeven kruiden badschuim bijvoorbeeld en Zeven kruiden crème. Zo van buiten, zo van binnen denk ik altijd. Al moest ik in het begin wel even wennen aan het idee dat je die energiekanaaltjes niet kunt zien. Niet zoals bloed door de aderen stroomt, al lijkt het hier wel het meeste op. Maf hè? Maar ja, het werkt voor mij wel. Dus geloof ik dat ze er zijn. Net als de zeven chakra’s, de zeven grote energieknooppunten die je lichaam heeft. Ze liggen langs je ruggenwervel, van je stuit tot aan je kruin. Hoe ze heten en waar ze voor staan, leg ik je de volgende keer uit, oké?

Stephanie Prinssen


Laat een bericht achter