Wat eet je voor het sporten? | Superfoods

Hoi! Ik zal mezelf eerst even voorstellen:
Mijn naam is Nora, ik ben 31 jaar. Ik hou heel erg van duursporten: hardlopen en wielrennen. Ik doe graag mee met georganiseerde runs en toertochten: ik heb twee keer meegedaan met de Weesper ¼ triatlon en train nu voor m’n derde marathon. Daarbij doe ik ook crossfit/ functional-training om zo mijn uithoudingsvermogen, spierkracht en spieruithoudingsvermogen wat extra te trainen (en het is vooral erg leuk!).

Op mijn blog www.milesandmore.nl schrijf ik over hardlopen, wielrennen, food en alles wat daarmee te maken heeft, in de vorm van eigen ervaringen, dagboekjes, nieuws, tips, hersenspinsels, weetjes, recepten, etc. Vanaf nu zal ik ook af en toe een blog-post schrijven voor Puur & Kracht!

Superfoods
Als je veel sport, vraag je ook veel van je lichaam. Dus dit moet je ook op een goede manier aanvullen! Door je lichaam al voor het sporten de juiste ‘brandstof’ te geven, kun je niet alleen je sportprestaties verbeteren, maar ga je je ook fitter en energieker voelen.

Ik ben zelf dol op superfoods! Dit is een hype, ik weet het, maar ik hou er van. Want ik ben van mening dat superfoods bijdragen aan mijn prestaties en zorgen voor sneller en beter herstel van m’n lichaam. Superfoods zijn zeker geen vervanging voor ‘normale’ voeding. En van superfoods word je ook niet instant ‘super healthy’, helaas. Het is ook niet handig om je dagelijkse eten klakkeloos vol met zoveel mogelijk superfoods te gooien, want SUPERKACHTEN ga je helaas niet ontwikkelen met superfoods…..

Als ik een loopje of fietstocht ga doen, dan ontbijt ik het liefst met havermout. Havermout is SUPERFOOD!! Havermout bevat veel koolhydraten en vezels: hierdoor is het een echte energiebom, zonder energie dips. En vanwege de vezels is het ook nog eens goed voor je spijsvertering. En, eigenlijk het grootste voordeel, havermout is goedkoop!! Ik maak ‘s ochtends een havermoutpapje met melk en een stuk fruit, en hierdoor doe ik dan nog meer superfoods:

  • chia zaad (bevat eiwitten = goed voor spierherstel)
  • gedroogde moerbeien (heel lekker zoet! En vol met voedingsvezels, ijzer, kalium, calcium en vitamine C)
  •  (gebroken) lijnzaad (bevat Omega-3-vetzuur = goed voor hart en bloedvaten)

Hier vind je mijn 3 lievelings havermoutpap variaties.

Op dit kampioenen-ontbijt ga ik dus super lekker! Wat eet jij als ontbijt voor je gaat sporten?


Liefs! Nora

milesandmore.nl


Laat een bericht achter