Wolkenbrood oftewel cloud bread: een koolhydraatarm alternatief voor brood dat je heel eenvoudig maakt van hüttenkäse en ei. Klinkt super goed toch? Wij hebben er nog lekkere kruiden aan toegevoegd om meer smaak aan de broodjes te geven. Ideaal als lunch en je kunt ze beleggen met wat je dan ook maar lekker vindt.

Dit heb je nodig:

Voor 6 kleine broodjes

  • bakplaat
  • bakpapier
  • mixer

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Splits de eieren, vang het eigeel op in een kom en zorg ervoor dat de eiwitten opgevangen worden in een vetvrije kom.
  • Voeg de hüttenkäse, de kruiden, en het bakpoeder toe aan het eigeel en meng goed.
  • Klop ondertussen de eiwitten stijf met een mixer. 
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door het eimengsel heen en zorg ervoor dat de luchtigheid erin blijft.
  • gebruik een soeplepel om het beslag op de beklede bakplaat te scheppen. Maak ongeveer 6 bolletjes beslag en bak de broodjes ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.

Eet smakelijk!