Wij zijn dol op bananenbrood en maken deze traktatie dan ook graag. Vandaag probeerde we een nieuwe variant op het gezonde bananenbrood, namelijk een chocolade bananenbrood. Cacao maakt echt alles lekkerder en daarom valt deze bananenbrood zo in de smaak. Het is een verantwoord tussendoortje dat snel en makkelijk te maken is. En van dit gezonde chocolade bananenbrood kun je best nog een plakje pakken! Klinkt dat niet heerlijk?


Dit heb je nodig:


  • Cakevorm
  • Keukenmachine

Zo ga je te werk:


  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe 3 bananen in een keukenmachine en voeg de eieren en kaneel toe. Mix de ingrediënten fijn.
  • Spatel daarna het amandelmeel, bakpoeder, vanillepoeder en cacao door het beslag. 
  • Hak de chocolade en hazelnoten in stukjes.
  • Voeg de chocolade toe aan het beslag. 
  • Laat de kokosolie smelten in een pannetje en spatel dit met de kokos door het bananen beslag. 
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin. Strooi vervolgens de hazelnoten over het beslag. 
  • Zet de chocolade bananenbrood 45 minuten in de oven.
  • De bananenbrood is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt. Steek de (saté) prikker in het midden van het brood. 
  • Haal het bananenbrood uit de oven en laat goed afkoelen op een taartrooster.

Geniet ervan!