Op zoek naar last-minute Sinterklaas recept? Dan zit je hiermee goed. Deze cake haalt het ultieme Sinterklaas gevoel naar boven. Lekker snoepen hoort bij deze periode, maar gezond snoepen is ook echt lekker en met deze speculaascake heb je iets heerlijks op tafel staan tijdens 5 december. 

Dit heb je nodig:

  • cakevorm
  • bakpapier

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Hak de dadels fijn en voeg de banaan en het ei toe en mix dit door elkaar.
  • Doe nu alle ingrediënten, behalve de amandelschaafsel bij elkaar in een kom.
  • Meng dit goed totdat er een plakkerig deegmengsel ontstaat.
  • Gebruik bakpapier voor in de cakevorm.
  • Giet het mengsel in de vorm en strooi er amandelschaafsel over.
  • Bak de cake ongeveer in 50 minuten gaar.
  • Prik met een satéprikker of metalen pennetje in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar.
  • Laat de cake afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt.

Geniet ervan!