Blehhhh: regen, wind, kou…. Ik snap het TOTAAL als je zegt dat je in de herfst niet echt zin hebt om naar buiten te gaan voor een workout. Als ik thuis kom van m’n werk, heb ik ook zin om op de bank te ploffen met een dekentje over me heen. En zéker als het buiten regent, dan moet ik mezelf flink toespreken om toch m’n hardloopschoenen aan te doen en te gaan rennen. Binnen is het zo lekker warm en knus…. Maar wacht!! Er zijn namelijk een heleboel goede redenen te bedenken om JUIST WEL te gaan rennen nu het herfst is!! Dus lees dit, en doe er je voordeel mee!!

  1. Het is precies de goede temperatuur om te gaan rennen: niet te warm en niet te koud!
     
  2. Als het (een beetje) regent, dan voelt dat heerlijk op je gezicht tijdens het hardlopen! Lekker verkoelend!!
     
  3. Je kunt je lekker uitleven met mooie hardloopkleding: runningtights en jacks/ shirts met lange mouwen zijn wel nodig als het wat kouder is. Dus shoppen maar!!
     
  4. Kijk eens naar buiten: al die prachtige hersftkleuren! Als je lekker buiten gaat hardlopen, dan kun je optimaal genieten van al het moois om je heen!
     
  5. Maak een hardloopselfie!! In ‘twilight’ is het licht het allermooist, dus als je ‘s ochtends  of  ’s avonds tijdens de schemering gaat rennen: neem je camera (of telefoon) mee en smile ;-)
     
  6. In de herfst zijn er veel leuke hardloopwedstrijdjes en crossjes te doen: zoek een leuke race uit en je hebt meteen een trainingsdoel. Tip: zoek bij de hardloopkalender naar een leuk loopje.
     
  7.  Harde wild? Van tegen-de-wind-in rennen word je beresterk, en hardlopen met de wind in je rug voelt als vliegen!! Dus zie die storm als je trainingsbuddy, en GAAN!!
     
  8. Na je rondje rennen kun je onder een heeeeerlijke warme douche stappen!! Dat is fijn vooruitzicht toch?
     
  9. En na die douche kruip je fijn op de bank, kopje thee (of warme chocomel!!) erbij en chillen maar!
     
  10. En heb je ECHT GEEN ZIN om te gaan rennen, omdat het regent-dat-het-giet? Dan blijf je toch lekker binnen! Het is geen verplichting ofzo hoor, je doet het voor je zelf!!

Ik kom NET terug van een rondje rennen buiten (regen… mehhhh) maar nu voel ik me TE GEK!! Dus ik kan het iedereen aanbevelen om naar buiten te gaan, de herfst te trotseren, en je daarna fantastisch te voelen!
Go for it!

Liefs! Nora

 

Auteur: Nora Schenk
milesandmore.nl