Appelflappen

Appelflappen Puur & Kracht

Een geslaagde jaarwisseling is niet compleet zonder de klassieke appelflappen. En zelfgemaakte appelflappen zijn natuurlijk het lekkerst! Je hebt er niet veel voor nodig om dit heerlijke hapje te maken en het eindresultaat is fantastisch. Iedereen wordt blij als je deze appelflappen op tafel zet. Deze flappen met appel en kaneel kun je zowel warm als koud eten.

Dit heb je nodig:

Voor 7 appelflappen

  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 appel (Goudreinette)
  • 1 tl kaneel
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 ei

Zo ga je te werk:

  • Haal de bladerdeegplakjes van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.
  • Verwarmd e oven voor op 200 graden.
  • Snijd de appel in stukjes.
  • Meng de appel, kaneel en ahornsiroop.
  • Schep vervolgens het appelmengsel op het bladerdeeg.
  • Vouw het deeg van punt naar punt en druk de zijkantjes en puntjes dicht.
  • Klop een ei in een kopje en bestrijk met een kwast over de appelflappen.
  • Leg de appelflappen op een ovenrooster bekleed met bakpapier.
  • Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.

Geniet ervan!


Laat een bericht achter