Bananenbrood is het perfecte tussendoortje; gezond, snel en makkelijk te maken, en ook nog eens super lekker! Extra handig is dat je bananenbrood kunt invriezen. Zo kun je altijd wat plakjes in de vriezer bewaren voor een later moment. Dit bananenbrood is door de toevoeging van appel en kaneel een echte herfstcake te noemen.

Dit heb je nodig:

  • 130 g havermout
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 2 el amandelmelk
  • 1 el kaneel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 grote appel
  • 30 g amandelen (ongebrand met vel)
  • 50 g cranberries

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Vermaal eerst de havermout in de keukenmachine tot havermeel.
  • Voeg nu de bananen, eieren, amandelmelk, bakpoeder en kaneel toe en mix dit tot een beslag
  • Schil vervolgens de appel en snijd in blokjes.
  • Hak de amandelen in grove stukken.
  • Schep de appel, de cranberries en de amandelen door het beslag heen.
  • Verdeel het beslag in de cakevorm en zet het 45 minuten in de oven.

Geniet ervan!