Met dit recept maak je binnen no time gezonde kokosmakronen. Dit gezondere alternatief smaakt net zo lekker smeuïg als de originele kokosmakronen en is super eenvoudig te maken. Geschikt als verantwoord tussendoortje of 's-avonds bij een kopje koffie of thee. Hier kan je ongegeneerd van blijven snoepen! 

Dit heb je nodig:

Voor ongeveer 8 makronen

  • 2 eieren
  • 100 g kokosrasp
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 vanillestokje
  • 2 el honing
  • 1 el kokosolie, gesmolten
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Scheid het eiwit van het eigeel en klop het eiwit tot het goed stijf is.
  • Smelt daarna de kokosolie in een pannetje.
  • Schraap de vanillemerg uit het vanillestokje. Spatel vervolgend het vanillemerg, de gesmolten kokosolie, de honing en het kokosrasp door het geklopte eiwit.
  • Maak met je handen bolletjes van het kokosdeeg.
  • Bak de kokosmakronen 15 minuten in de oven tot ze aan de bovenkant lichtbruin zijn.

Geniet ervan!