Vandaag delen we met jullie een smakelijke herfstcake met walnoten, appel en kaneel. Een verrassende cake die perfect past bij het seizoen. Heb je op een regenachtige zondag tijd over? Ga dan deze cake bakken en maak jezelf en je dierbaren gelukkig met deze overheerlijke eigengemaakte herfstcake!

Dit heb je nodig:

  • 100 g havermout
  • 150 g walnoten
  • 2 eieren
  • 1 appel
  • 125 ml ongezoete plantaardige melk
  • 150 g dadels
  • 1 el kaneel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • Cakevorm 20 cm

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Doe de havermout, walnoten, bakpoeder en kaneel in de keukenmachine en meng het tot een korrelig geheel.
  • Voeg daarna de plantaardige melk en eieren toe en meng het tot een glad beslag.
  • Snij de appel in stukjes en hak de dadels fijn met een mes en voeg deze ook toe aan het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en zet de cake vervolgens ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Prik met een satéprikker of metalen pennetje in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar.

Geniet ervan!