Ben je ook dol op zelfgemaakte appeltaart? Dan word je hier helemaal blij van! Wij hebben namelijk een recept voor een gezonde appeltaart zonder geraffineerde suiker. De rozijnen hebben we vervangen door cranberries en is verder rijkelijk gevuld met verschillende noten. Een appeltaart waar je gerust nog een stukje van mag nemen! 

Dit heb je nodig:

  • 300 g speltbloem
  • 100 g palmsuiker
  • 200 g roomboter (koud)
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • 1 ei
  • 100 g cranberries
  • 1/2 el kaneel
  • 1 kg appels
  • Grote hand gemengde noten (b.v. amandelen, walnoten, hazelnoten)
  • Springvorm 24 cm

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Meng ze in een kom samen met de cranberries, de noten en de kaneel.
  • meng in een kom het meel, het bakpoeder en de palmsuiker. Snijd de roomboter in stukjes en schep dit door de bloem.
  • Klop het ei los en voeg 3/4 aan de bloem toe en kneed vervolgens alles met een koele hand snel tot een deegbal.
  • Leg de bal deeg even in de koelkast in plastic folie.
  • Leg onderin de springvorm een vel bakpapier. vet de zijkanten in met wat roomboter.
  • Druk vervolgens 3/4 van het deeg uit in de springvorm en voeg vervolgens de noten, de cranberries en de appels met kaneel toe.
  • Rol de rest van het deeg uit en leg deze op de vulling en bestrijk deze met het overgebleven ei. 
  • De taart kan de oven in! Bak goudbruin en gaar in ongeveer 60 minuten.

Smullen maar!