Bananenbrood is een gerecht waar je op vele tijdstippen van kunt genieten. Super als ontbijt, maar ook heerlijk om als tussendoortje van te snoepen. Bananenbrood met noten en kaneel is onze nieuwste aanwinst in het rijtje bananenbrood recepten. En de dadels in het brood maken het geheel smaakvol en lekker smeuïg. 

Dit heb je nodig:

  • 3 rijpen bananen
  • 50 g dadels
  • 3 eieren
  • 150 g amandelmeel
  • 1 kleine appel
  • handvol ongebrande amandelen
  • handvol walnoten
  • 1 el kaneel ceylon
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Maal de dadels samen met de bananen in de keukenmachine tot een glad beslag.
  • Klop in een kom de eieren luchtig.
  • Voeg hieraan de bananenmengsel toe en roer dit goed door elkaar.
  • Voeg nu het amandelmeel, bakpoeder en kaneel toe en meng weer goed.
  • Schil de appel en snijd in kleine stukjes.
  • Hak de noten grof.
  • Tot slot roer je de noten en appel door het beslag. 
  • Bekleed de cakeblik met bakpapier en giet het beslag erin.
  • Zet de bananenbrood 45 minuten in de oven.
  • Kijk na een half uurtje of de bovenkant niet te donker wordt.
  • Haal het bananenbrood uit de oven en laat goed afkoelen op een rooster.

Tip: Snijd het bananenbrood in plakjes en vries deze afzonderlijk in. Zo heb je altijd een verantwoord tussendoortje bij de hand. In de koelkast kun je bananenbrood een paar dagen bewaren.

Geniet ervan!