Brownies zijn een ultieme comfort snack. Zeker als je ze ook nog eens gezonder kan maken, maar echt niet minder lekker! Door de avocado in de brownie, worden de brownies heerlijk smeuïg, zonder dat het naar avocado smaakt. Een overheerlijke treat waar niemand nee tegen zal zeggen!

Dit heb je nodig:

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 50 g walnoten
  • 120 g cacao poeder
  • 100 g pure chocolade (gesmolten)
  • 120 ml honing
  • halve tl wijnsteenbakpoeder

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier. Wij hebben een taart vorm gebruikt van 26 cm, dat kan ook prima!
  • Snijd de avocado in blokjes en doe deze met de honing in een kom en mix het tot een egale substantie.
  • Voeg de eieren toe en mix weer goed door.
  • Laat vervolgens de pure chocolade smelten.
  • Mix daarna de cacao poeder, gesmolten chocolade en het bakpoeder door het beslag.
  • Hak de walnoten grof en roer tot slot de walnoten met een lepel er doorheen.
  • Bak dit gedurende 20 minuten in de oven.
  • Prik met een satéprikker of metalen pennetje in het midden van de brownie. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de chocolade brownie gaar.
  • Laat even afkoelen en snij met een scherp mes de brownie in vierkantjes.

Geniet ervan!