Havermoutkoeken zijn er in allerlei soorten en maten. De koeken hoeven ook niet super mooi rond te zijn, want dat robuuste is juist leuk en eigengemaakt. En het leuke aan deze koeken is, dat je er eindeloos mee kunt variëren. In een handomdraai creëer je een lekkere, verantwoorde en simpele snack. Wij bakten de havermoutkoeken met cranberries en walnoten.

Dit heb je nodig:

Voor 9 koeken.

  • 200 g havermout
  • 55 g walnoten
  • 50 g cranberries
  • 1 appel
  • 50 g roomboter
  • 1 el honing
  • 1 el kaneel

Zo ga je te werk:

  • verwarm de oven voor op 170  graden.
  • Schil de appels en rasp de appels fijn.
  • Doe de rasp in een kom en en voeg de cranberries, havermout, walnoten (houd 1 el apart), roomboter, kaneel en honing toe.
  • Kneed met je handen tot een deegbal.
  • Maak van de deegbal 9 ronde koeken en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  • Schuif de ovenplaat de oven in en bak de koeken ongeveer 30 minuten.
  • Laat de koeken even afkoelen als ze uit de oven komen.

Dat wordt smullen!