Kerstkransjes mogen niet ontbreken tijdens de kerstperiode. Want een kerstkransje is hét ultieme kerstkoekje. Lekker om te eten bij een kopje koffie of thee, maar ook nostalgisch in de boom aan een leuk lintje. Maar de koekjes van dit recept van chickslovefood zijn eigenlijk veel te lekker om in de boom te hangen. 

Dit heb je nodig:

  • 60 g havermout
  • 30 g amandelschaafsel
  • 25 g kokosrasp
  • 30 g kokosolie
  • 1 banaan
  • 1 tl kaneel
  • 1 vanillestokje
  • 2 el honing
  • 50 g pure chocolade
  • Koekjes uitsteker

Zo ga je werk:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Vermaal 20 g havermout tot havermeel. En hak 20 g amandelschaafsel in stukjes.
  • Meng de havermeel, de overige havermout, het kaneel, het kokosrasp, vanillestokje en de amandelschaafsel door elkaar.
  • Prak de banaan en meng deze samen met de honing door de ingrediënten.
  • Smelt de kokosolie en meng deze door het beslag.
  • Maak balletjes van het deeg, druk deze plat op het bakpapier. Gebruik een koekjes uitsteker om kransjes te maken.
  • Maak met je vinger in het midden van de kransjes een gaatje.
  • Bestrooi de kransjes met het overige amandelschaafsel.
  • Bak de kerstkransjes in 20 minuten gaar.
  • Smelt daarna de chocolade au bain marie.
  • Drizzle met een lepel de chocolade in vloeiende streepjes over de koekjes. Laat dit goed uitharden.

Geniet ervan!