Hoe lekker is het om zonder schuldgevoel te kunnen genieten van overheerlijke kruidnoten?! Dat dachten wij ook. En omdat Sinterklaas alweer bijna in ons land is, vonden wij het een mooi moment om een recept te delen van gezonde en kruidige kruidnoten. Leuk om samen met de kinderen te maken en je huis gaat er ook nog eens heerlijk van ruiken.

Dit heb je nodig:

Zo ga je te werk:

  • Vermaal de havervlokken tot meel.
  • Smelt daarna de roomboter in een pan en los de kokosbloesem suiker erin op.
  • Meng de speculaaskruiden, bakpoeder, en de havermeel in een kom. Giet vervolgens de plantaardige melk en de botermassa erbij.
  • Kneed met je handen tot een deeg en verpak de deeg in plasticfolie. Leg daarna de deeg 30 minuten in de koelkast.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier, verwarm de oven voor op 170 graden en haal de deeg uit de koelkast.
  • Draai kleine balletjes van het deeg en druk ze plat op de bakplaat.
  • Bak de kruidnoten 15 minuten tot de onderkant bruin kleurt.
  • Laat de kruidnoten daarna afkoelen op een bord.

Je kunt de kruidnootjes ongeveer een weekje bewaren in een dichte trommel.

Genieten maar!