Wij delen vandaag een heerlijk recept voor pulled chicken op een wrap! Deze wraps zijn perfect als avondmaaltijd tijdens het weekend. Wij voegen er nog wat sla, komkommer en tomaat aan toe voor een frisse bite en met zelfgemaakte knoflooksaus maak je dit gerecht helemaal compleet. Uiteraard is pulled chicken ook lekker bij frietjes of op een broodje. Je hebt wel wat meer tijd nodig om dit gerecht te maken, maar moeilijk is het niet. 

    Dit heb je nodig:

    Voor vier personen.


    Pulled chicken

    Wrap

    • 100 g boekweitmeel
    • 2 eieren
    • 300 ml amandelmelk
    • snufje himalayazout

    Knoflooksaus

    • 4 el mayonaise
    • 4 el crème fraîche
    • 1 teentje knoflook 


    Zo ga je te werk:

    • Maak 2 liter bouillon en breng zachtjes aan de kook.
    • Leg de kipfilet en de laurierblaadjes in de bouillon en laat op laag vuur garen, zodat de boullion net tegen het kookpunt aanzit. 
    • Na ongeveer 25 minuten is de kipfilet gaar. 
    • Haal de kip uit de pan en trek met behulp van een vork de kip in draadjes. 
    • Snijd ondertussen de groente naar keuze. Wij gebruiken voor deze pulled chicken wrap ijsbergsla, komkommer en tomaat. 
    • Maak vervolgens de knoflook saus. Meng in een schaaltje de mayonaise en crème fraîche, knijp 1 teentje knoflook fijn met een knoflookpers en roer de knoflook door de saus. 
    • Verwarm daarna de olijfolie in een koekenpan en voeg de kip erbij. Schep het geheel om. 
    • Voeg daarna de paprikapoeder, zout en sojasaus toe. Wil je de kip iets pittiger maken dan kun je er eventueel ook wat sambal aan toe voegen. 
    • Laat het geheel warm worden.
    • Doe alle ingrediënten voor de wraps in een kom en meng met een garde alles goed door elkaar tot een mooi egaal beslag.
    • Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en zet het vuur niet te hoog.
    • Giet een kleine soeplepel van het beslag in de pan, draai met 1 hand de pan zodat het beslag uitloopt en veeg met een spatel het beslag helemaal rondom de pan zodat je een mooie dunne wrap krijgt.
    • Bak dan de wrap op laag vuur de ene kant knapperig, draai de wrap met een spatel om en bak de andere kant.

    • Haal de wrap uit de pan en herhaal het proces tot je beslag op is.

    • Nu kun je de wrap beleggen met pulled chicken, de groente en knoflooksaus.

      Eet smakelijk!