Wij maakten dit vezelrijke brood een tijdje geleden en sindsdien bakken wij dit brood iedere week. Super makkelijk te maken! Als je koolhydraatarm eet of wil gaan eten dan is dit unieke recept écht een aanrader. Dit brood zit boordevol vezels, is glutenvrij, rijk aan gezonde vetzuren en het heeft ook nog eens een prachtige balans van eiwitten. Wij eten dit brood graag met een plakje kaas, maar je kan het bijvoorbeeld ook beleggen met vleeswaren, groentespread of avocado en tomaat. Duik jij ook de keuken in om te gaan bakken?


Dit heb je nodig:

  • Blender
  • cakeblik van 24 cm

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed de cakeblik met bakpapier.
  • Mix de kwark, eieren en olijfolie in de blender en maak tot een glad mengsel.
  • Meng de psylliumvezels, amandelmeel, kokosmeel, himalaya zout en bakpoeder in een kom en voeg daarna de natte ingrediënten toe. 
  • Goed door elkaar mengen en daarna meteen in de bakvorm gieten. 
  • Zet de psyllium brood in de oven voor ongeveer 45 minuten. 
  • Laat het vers gebakken brood afkoelen en snijd in plakjes.

Tip: Bewaar het brood in een afgesloten trommel in de koelkast of vries deze afzonderlijk in. Zo heb je altijd een lekker plakje brood bij de hand. 


Geniet ervan!