Kruidenboter hoort natuurlijk bij een heerlijk knapperig stokbroodje en is onmisbaar bij een zomerse barbecue! Wat is er dan lekkerder om zelf kruidenboter te maken? Kruidenboter maak je in een handomdraai met echte roomboter en de juiste combinatie kruiden. Het leuke van zelfgemaakte kruidenboter is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Wij hebben vandaag een klassiek kruidenboter recept voor je klaar staan.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  • Haal de roomboter ruim op tijd uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur is. Roer in een kom de boter tot een zachte crème.
  • Voeg daarna de eetlepel citroensap en de peper en zout naar smaak toe. Pers de knoflook erboven.
  • Voeg als laatste de boterkruiden toe en meng alles goed door elkaar.
  • Schep de kruidenboter in een bakje en laat de boter in de koelkast ongeveer 45 minuten opstijven. Haal de kruidenboter een paar minuten voor gebruik uit de koelkast zodat hij lekker smeerbaar is. 
  • Of neem een stukje huishoudfolie en spreid dit uit op het aanrecht. Schep hier de kruidenboter op en vorm met behulp van de folie een rolletje.
  • Vouw de huishoudfolie dicht en laat de boter in de koelkast ongeveer 45 minuten opstijven. Als de kruidenboter goed koud is, kun je er mooie plakjes van snijden.

Geniet ervan!