Als je zin hebt in makkelijke en lekkere comfort food, dan ga je voor taco’s! Het makkelijke aan taco’s is dat je ze kunt vullen met wat je maar wilt. Even de oven in en genieten maar.  De Mexicaanse mix van Jacob Hooy maakt deze taco’s met gehakt extra lekker. Serveer er eventueel nog guacamole bij. Ga jij dit recept ook proberen?


Dit heb je nodig:


  • 7 -8 tacoschelpen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blikje mais
  • 200 gr gehakt
  • 2 tl Mexicaanse mix
  • Geraspte kaas
  • Olijfolie om mee te bakken
  • Ovenschaal

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snipper het uitje en snijd de knoflook en rode peper fijn.
  • Snijd ook de cherrytomaatjes in stukjes.
  • Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui met de knoflook en rode peper voor ongeveer 2 minuten.
  • Voeg vervolgens het gehakt en de Mexicaanse mix toe en bak het gehakt rul.
  • Vervolgens voeg je de cherrytomaatjes, kidneybonen en de mais toe en bak je het geheel ongeveer 5 minuten.
  • Voeg daarna de tomatenpuree toe en eventueel een scheut (gefilterd) water als het geheel wat te droog wordt.
  • Zet daarna het vuur uit en schep het gehaktmengsel in de tacoschelpen.
  • Verdeel een beetje geraspte kaas naar wens over het geheel en zet de Mexicaanse taco’s ongeveer 10 minuten in de oven.


Eet smakelijk!