Bij Puur & Kracht houden we van warme drankjes, vooral tijdens stormachtige dagen. Er zijn gelukkig genoeg lekkere warme drankjes die de herfst net een stukje minder guur maken. Wij kiezen vandaag voor Golden Milk. De mooie goudgele kleur van deze verwarmende drank komt door het toevoegen van kurkuma, ook wel geelwortel genoemd. Deze Golden Milk, oftewel Kurkuma Latte, is wederom een typisch Ayurvedisch recept.

Dit heb je nodig:

Voor 2 kopjes Golden Milk

  • 500 ml ongezoete plantaardige melk
  • 1 tl kurkuma poeder of 2 cm geraspte, verse geelwortel
  • 1/2 tl gemberpoeder of 1 cm geraspte, verse gember
  • Een snufje kardamom poeder of een snufje gemalen zwarte peper
  • 1 kaneel stokje of 1/2 tl gemalen kaneel
  • Optioneel naar smaak ahornsiroop of honing
  • Blender
  • Zeefje

Zo ga je te werk:

  • Gebruik je verse geelwortel en kurkuma? Schil deze dan eerst en raspt ze daarna.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de honing of ahornsiroop, in de blender.
  • Giet daarna de melk in een steelpannetje en verwarm op laag vuur.
  • Laat het 5 minuten sudderen en roer af en toe.
  • Giet vervolgens het drankje door een zeefje en verdeel de Golden Milk over twee mokken.
  • Knijp er voor de zoetigheid wat honing of ahornsiroop in.

Enjoy!