Gelukkig is er voor alles een gezondere variant te vinden en zo ook voor pizza. Het fijne aan deze pizza met filodeeg is dat het super snel klaar is. En de bodem is heerlijk knapperig en dun, wat gezonde groenten erover en klaar is je guilty-free pizza. Deze gezonde pizza kun je prima serveren als avondmaal of als lunch.

Dit heb je nodig:

Voor 2 personen.

  • 12 vellen filodeeg
  • 8 eetlepels tomatensaus
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 4 champignons
  • halve rode paprika
  • halve gele paprika
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • Artisjok naar wens
  • tl oregano
  • 150 g geraspte geitenkaas
  • 1 flinke hand rucola

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Ontdooi de filodeeg.
  • Leg 2 vellen op elkaar met een klein beetje olie ertussen.
  • Besmeer de filodeeg licht met tomatensaus en strooi er een theelepel oregano en een hand geraspte geitenkaas overheen.
  • Snijd de ui in dunnen ringen, de paprika in reepjes en de champignons en tomaat in plakjes.
  • Verdeel de groenten, de olijven en de artisjokken over de filodeeg en maak af met de rest van de geraspte geitenkaas.
  • Bak de pizza 8 tot 10 minuten.
  • Meng ondertussen de rucola met een eetlepel olijfolie en wat peper en zout naar smaak.
  • Haal de pizza uit de oven en maak af met de rucola.

Eet smakelijk!