Iedereen kent ze, maar bijna niemand maakt ze. Ik heb denk ik nog nooit zoiets lekkers gemaakt in mijn hele leven. Ik overdrijf niet, want ik proef letterlijk die ferrero rocher chocolaatjes in goude omhulsel in mijn mond als ik er eentje eet. Dat ze gezond zijn, maakt natuurlijk het verschil. In een handomdraai, met maar een paar simpele ingrediënten! 

Benodigdheden: 

  • 200 gram (pitloze) dadels
  • 175 gram ongebrande, ongezouten notenmix
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el kokosolie
  • kokosrasp

We beginnen met het weken van de dadels in water. Warm water werkt sneller, dus ik week ze in warm water voor een half uurtje. Door gebrek aan een blender heb ik de noten fijn gehakt (dit was geen pretje), dus ik raad je aan om het in een blender of keukenmachine te gooien. Gooi de dadels, de notenmix, 2 eetlepels cacaopoeder en 1 el kokosolie bij elkaar en meng het goed. Je ruikt de cacao er vanaf komen en het liefst lepel je die bak nu hup zo leeg. Dat kan, maar doe maar niet. Ik heb me ook met moeite ingehouden. Nu kun je er balletjes van maken, de grootte bepaal je zelf. Ze zijn vrij machtig dus ze hoeven niet heel groot! Daarna rol je ze in kokosrasp en zet je ze braaf op een plankje voor in je koelkast, tien minuutjes later zijn ze klaar om gegeten te worden! 

Ik heb mijn koffie gezet met een chocolade dadelballetje en ik ben in de zevende hemel. Dit wordt mijn nieuwe medicijn voor al mijn vriendinnen met liefdesverdriet die graag op hun eten letten en ik niet kan lokken met een chocoladereep. Nu wilt iedereen mijn vriendin zijn en heeft iedereen liefdesverdriet. Zie je wat je allemaal kunt bereiken met chocolade dadelballetjes? Hup, grijp die ingrediënten bij elkaar en aan de slag, dit recept kan niet misgaan! Geniet ervan liefjes!  

Liefs,

Yasmin

 

Auteur: Yasmin Gharavi