Dadelrepen met noten en chiazaad, zo machtig dat je er bijna geen hele van op kunt. Perfect! Weer eens wat anders dan een banaan in je tas voor tussendoor. De voorbereiding is zo ongelofelijk simpel dat ik iedereen verplicht om ze te maken. Half uurtje weken van de dadels, tien minuten voorbereiding, uurtje in de koelkast, klaar! Zo makkelijk, zo gezond en zo lekker! 

Ingrediënten:

  • 200 gram dadels zonder pit
  • 50 gram (wal)noten
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 30 gram chiazaad 
  • kaneel

Week de dadels eerst in warm water zodat ze zacht worden. Als je de grote zachte dadels gebruikt, worden ze zachter en beter te gebruiken voor deze repen. Het is vervolgens makkelijk om ze dan in de blender te gooien om een mooie smurrie te krijgen, maar ik krijg mijn blender daarna echt niet schoon. Dus ik doe het met mijn handjes en een vork! Dan wegen we de droge ingrediënten af en gooien we deze erbij met wat kaneel (wat kaneel is voor mij gewoon wat erbij gooien zonder echt te kijken). De walnoten hak ik een beetje fijn, maak het niet te kruimelig. Kneed de dadels, noten, amandelschaafsel, chiazaad en kaneel vervolgens tot een mix van heerlijkheid dat er niet zo heerlijk uitziet, maar dat wordt het wel! Je kunt overigens variëren met de ingrediënten. Moerbeibessen, kokosrasp, cacaopoeder, cacaonibs, wat je maar wilt! Pak een vierkant schaaltje en verspreid het hierin, druk het een beetje aan. Je kan de dikte van de repen zo zelf bepalen. Bestrooi dit nog eens royaal met amandelschaafsel en leg je schaal voor ongeveer een uurtje in de koelkast. Na een uurtje kun je het aansnijden en heb je ongeveer 5 mooie repen!

Eet smakelijk!
 
Liefs,

Yasmin

 

Auteur: Yasmin Gharavi