Als enthousiaste levensgenieter die graag haar liefde voor het leven, waaronder mijn lust voor eten, deelt met anderen zal ik vanaf vandaag regelmatig schrijven voor Puur & Kracht. In mijn posts zal ik de producten wat levendiger maken door met jullie te delen hoe ik deze gebruik in mijn dagelijkse leven.

Als er iemand écht gek is op eten en voornamelijk op lekkernijen dan ben ik dat wel. Groene shakes, havermout papjes of gekke zaadjes zouden er bij mij niet ingaan, maar zelfs ik kan nu niet meer zonder deze superfoods. Na een paar maanden experimenteren met voor mij deze - onbekende producten - ben ik erachter gekomen dat je net zo lekker kunt eten, maar dan gezond en verantwoord. Het is belangrijk om uit te zoeken wat je wel en niet lekker vindt en ik ga je daarbij helpen! Ik begin vandaag met chocoladekoekjes die werkelijk de hele wereld lekker zou vinden en ze zijn klaar in een handomdraai! 

Ik ben geen keukenprinses en ik zal dan ook nooit vrijwillig zes uur lang in de keuken staan voor een gerecht of tussendoortje dat je binnen tien minuten hebt weggewerkt. Dus ik houd het allemaal simpel! Koekjes zijn mijn favoriet omdat ik deze niet kan schrappen uit mijn leven zonder er waanzinnig ongelukkig van te worden. Bij mijn kopje koffie of thee horen koekjes! En waarom zou je ongezonde koekjes eten als gezonde koekjes net zo lekker zijn? Mouwen opstropen, want we gaan aan de slag!

Benodigdheden:

  • Havermout ± 100 g
  • Bananen 2 (rijpe zijn zoeter)
  • Klein handje walnoten
  • Cacaopoeder 3 theelepels

Verwarm je oven 5 minuutjes voor op 180 grade. Prak de bananen fijn met een vork (of druk ze plat in de schil, dan krijg je een lekkere smurrie), gooi de rest van de ingrediënten erbij en meng ze door elkaar. Bijna klaar! Leg wat aluminiumfolie op de bakplaat en lepel daar ongeveer 12 koekjes op, die echt geen fantastische vorm hoeven te krijgen want ik heb ze er ook gewoon op gelepeld. Houd de oven even in de gaten maar na ongeveer 15 minuutjes zou het klaar moeten zijn. Tip: Gooi er doorheen wat je lekker vindt, van kokospoeder tot amandelen of rozijnen, het kan allemaal! En je kunt ze natuurlijk ook gewoon inpakken voor in je tas, hup mee naar het werk voor in je koffiepauze, héérlijk! Smullen maar!

Liefs,

Yasmin

 

Auteur: Yasmin Gharavi