Zoetzuur in een cake, omdat dit in andere gerechten ook een prima combinatie is. Ik heb het eens geprobeerd en ik vond het een groot succes, dus nu ook voor jullie mijn goji bessen-appelkaneelcake! Krokant van buiten, smeuïg van binnen! Ik probeer het zoals altijd vrij simpel te houden met de ingrediënten dus ik hoop dat jullie het lijstje niet schrikwekkend vinden. Soms gooi ik er ook ingrediënten bij die ik niet kan verklaren, maar gevoelsmatig wel gewoon kloppen. Meestal pakt dat goed uit, dus ik kan verder geen logische verklaring geven voor de toevoegingen. Volg maar gewoon de stappen.

De ingrediënten zijn:

  • 200 gram speltmeel
  • 3 eetlepels magere kwark
  • 3 theelepels kaneel
  • 2 eieren
  • 80 gram kokosolie
  • 1 banaan
  • 2 kleine appels
  • 50 gram gojibessen
  • heel veel liefde :)

Om even te beginnen; ik heb er geen 3 theelepels kaneel door gegooid, maar eerder 5 eetlepels. Foutje. Ik maak altijd dit soort foutjes met kaneel, waar ik het ook doorheen gooi. Daardoor verkleurt mijn beslag direct, dus de mijne zal waarschijnlijk iets meer naar kaneel smaken dan die van jullie. Gooi er gerust 10 eetlepels kaneel doorheen als je dat graag wilt, maar ‘normaal’ is 3 theelepels. Verder; laat de kokosolie eerst smelten en daarna afkoelen voordat je het bij je beslag toevoegt. Prak daarna een rijpe banaan fijn en verder kun je alles in een keer bij elkaar gooien en mengen maar. Een glad geheel zal het niet worden, dat is oke. Strooi er op het eind een beetje liefde bij en je beslag is klaar om omgetoverd te worden tot een overheerlijke cake. Zoals gewoonlijk even je oven voorverwarmen en dan de cake ongeveer 30 minuten op 180 graden laten garen. Ik heb een combimagnetron dus bij mij duurt het langer, ik hoop dat mijn tijdsindicatie voor een normale oven een beetje klopt. Prik er af en toe in met een vork om te kijken of de binnenkant nog niet te zacht is. Zorg er ook altijd even voor dat je je bakvorm een beetje invet zodat je cake niet blijft plakken voordat je hem in de oven stopt. 

Om mezelf te beschermen voor de hoeveelheid calorie inname op een avond, snijd ik de cake in plakjes en vries ik de helft in. Hier zal je later heel blij mee zijn als je onwijs trek hebt in iets lekkers en er wacht je een plakje goji bessen-appelkaneelcake op. Je kunt het natuurlijk ook delen met je geliefdes, dat is het allerleukst. Geniet ervan!

Liefs,

Yasmin

 

Auteur: Yasmin Gharavi