Om in de sfeer van de herfstrecepten te blijven, hebben we een heerlijk recept voor een hartige pompoentaart. Dit vegetarische recept kan eigenlijk niet ontbreken in je pompoengerechten. Samen met een herfstsalade is deze hartige taart met pompoen een goed vullende avondmaaltijd. En de volgende dag kun je de taart ook prima koud eten als lunch. Een ideaal gerecht dus, makkelijk, gezond en lekker!

Dit heb je nodig:

  • 1 pompoen
  • 1 grote ui
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 4 eieren
  • 50 g geitenkaas
  • scheutje room
  • verse bieslook
  • snufje peper
  • 5 plakjes bladerdeeg

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet een pan met water op.
  • Snijd de pompoen, courgette en de paprika in blokjes en de uien in ringen.
  • Kook vervolgens de pompoen ongeveer 5 minuten.
  • Bak daarna de paprika en ui. Voeg na ongeveer 2 minuten de pompoen en courgette toe. Laat dit een paar minuten bakken.
  • Meng de eieren met een scheutje room. Breng het mengsel op smaak met een snufje peper en verse bieslook.
  • Vet de ovenschaal in en verdeel de bladerdeeg in de vorm. 
  • Schep de groenten in de ovenschaal en giet het eimengsel erover.
  • Snijd de geitenkaas en verdeel dit over het eimengsel.
  • Zet de hartige pompoentaart voor ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven.

Lekker met een herfstsalade!