Oldschool, maar o zo lekker! Soep op zaterdag of zondag. Extra lekker als je de soep zelf hebt gemaakt, zonder pakjes en zakjes. Daarom hebben we voor deze kippensoep zelfgemaakte bouillon gebruikt, dan wordt de soep het lekkerst! Zo maak je een grote pan langzaam getrokken kippensoep met verse herfstgroenten waar het hele gezin van kan genieten!

Dit heb je nodig:

Bouillon:

Soep groenten:

  • 2 preien
  • 1/4 bloemkool
  • 1 winterpeen
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje selderij
  • De blaadjes van de lavas stengels (maggi plant)
  • sperziebonen naar smaak (optioneel)

Zo ga je te werk:

  • Was de kippenpoten onder de kraan en doe ze in een grote pan van circa 5 liter. Voeg daarna de grove stukken ui, plakjes winterpeen en de rest van de kruiden toe aan de kip.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat het daarna 3 uur zachtjes trekken.
  • Snijd intussen de verse soepgroenten. De bloemkool in roosje, de winterpeen in plakjes en de courgette in stukjes. Was daarna de verse kruiden en hak ze grof.
  • Haal na 3 uur, als de bouillon klaar is, de kip eruit en leg deze op een bord. Verwijder het vel en pluk de kip van het bot.
  • Giet de bouillon vervolgens door een fijnmazig vergiet en vang de bouillon op in een grotere pan. Zet de bouillon weer terug op het vuur en gooi de groenten en het overgebleven pulp van de kruiden weg.
  • Voeg het kippenvlees en de verse groenten toe aan de bouillon en en breng de soep aan de kook.
  • Voeg daarna, als de soep kookt, de verse kruiden toe en zet het vuur laag tot de groenten gaar zijn.

Eet smakelijk!