Vandaag bakte ik koekjes met even iets anders dan normaal; inca bessen! Het antioxidant en vooral eiwitrijke fruit. Ook deze superfood zit vol met dagelijkse benodigde vitamines. De antioxidanten ruimen 'oude lichaamscellen' op en eiwitten zijn natuurlijk altijd een 'catch' als je bewust eet en traint. De inca bes is zoetzuur van smaak en dat leek me heerlijk in de havermout koekjes die we allemaal wel kennen. Om de zure smaak niet te laten overheersen heb ik er ook moerbeibessen en rozijnen doorheen gedaan. Heerlijk, en wel echt het makkelijkste recept dat ik ooit met jullie heb gedeeld! Geen excuusjes dus!

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram havermout
  • klein handje moerbeibessen
  • klein handje rozijnen
  • 50 gram incabessen

Prak de bananen fijn, voeg de andere ingrediënten toe en klaar is je mix! Maak er ongeveer negen koekjes van en laat ze 20 minuutjes staan in de oven op 180 graden. Klaar is kees!

Liefs,

Yasmin

 

Auteur: Yasmin Gharavi