Kokoskoekjes omdat iedereen gek is op koekjes. Wederom heb ik gekozen voor een makkelijk recept met weinig ingrediënten, hupsakee getoverd in een handomdraai. Missie geslaagd! Ze smaken een beetje naar zandkoekjes maar dan een zoetere versie dan ik gewend ben van zandkoekjes. De volgende ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis en anders zijn ze makkelijk verkrijgbaar.

Ingrediënten:

  • 50 gram kokosmeel
  • 35 gram kokosolie
  • 2 eieren
  • 30 gram honing
  • 1 grote rijpe banaan
  • rozijnen
  • walnoten

Daar gaan we dan! Laat de kokosolie op een laag vuurtje smelten en giet het in een apart bakje zodat het kan afkoelen. Weeg alle ingrediënten af en voeg ze samen, met een geprakte banaan. Ik heb ervoor gekozen om rozijnen en walnoten toe te voegen aan het beslag, maar amandelschaafsel zou ook een heerlijke toevoeging zijn! Ik heb de rozijnen en walnoten niet gewogen. Ik gok 2 volle handen van beide ingrediënten, maar ook dit kun je zelf bepalen natuurlijk. Hoe meer, hoe lekkerder. Bak de koekjes gaar in ongeveer 40 minuten op 180 graden. Mijn combi magnetron doet er drie jaar over, dus bij mij duurde het een uur. Maar ze zijn klaar en overheerlijk!

Eet smakelijk!

Liefs,

Yasmin

 

Auteur: Yasmin Gharavi